Som modtager af singlekassen fra Aarstiderne kræver det ofte kreativt overskud. Hvad stiller jeg op med en stor pose grønkål? Hvad skal alle linserne bruges til? Hvordan laver man en velsmagende risotto? Hvordan kommer jeg igennem alle gulerødderne? osv.....
På denne blog vil jeg ind i mellem give et par opskrifter på kreativ nytænkning, gamle kendinge eller blot gode ideer til anvendelse af produkterne.
Selvom du ikke har kassen kan du sikkert sagtens bruge ideerne - de vil altid være sunde og i sæson.
Med sundhed mener jeg ikke nødvendigvis fedtfattige, men gode, grove og grønne produkter, der faktisk spises fordi de er tilberedt på en velsmagende måde.
I denne uge er det grønkålen :-)
Ristet rugbrød med grønkålssalat. - nok til 6 halve.
4 blade grønkål hakkes fint og blandes med et finthakket skalotteløg, 2. spsk. creme fraice - så fed som ønskes-, revet citronskal af ½ øko citron salt og peber. Pynt: Granatæblekerner eller finthakkede, tørrede abrikoser.
Foskellige andre grøntsager kan snittes fint og blandes i. Fx. fennikel.
Rugbrødet ristes godt og smøres med mayonaise. Kålblandingen smøres på og pyntes efter eget valg.
Grønkålssalaten kan også spises alene til en varm ret.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar